O kompaniji - genetski testovi

BTGMED – Bio Technology, Genetics and MEDicine – je grupa vrhunskih stručnjaka iz oblasti genetike, ginekologije i opšte medicine, okupljenih oko zajedničke vizije – MOJE ZDRAVLJE JE U MOJIM RUKAMA!

Neprocjenjivo svjetsko iskustvo i obrazovanje na polju genetike, naš tim svrstava među broj 1 evropskih stručnjaka u oblasti prenatalnih i postnatalnih genetskih testova. U saradnji sa vodećom kompanijom Veritas naši genetski skrining testovi pružaju jasne, precizne i pouzdane informacije o hromozomima vaše bebe, i na ovaj način štite zdravlje vaše djece i porodice.

Veritas je globalni lider u oblasti kliničke genetike i sekvencioniranja cjelokupnog genoma. Kompanija je postala “zlatni standard” u oblasti sekvencioniranja cijelog genoma i ciljanih individualizovanih genetskih testova za pojedince, ljekare i medicinske istraživače. Jedina je kompanija na svijetu, koja nudi sekvencioniniranje cjelokupnog humanog genoma po cijeni od ispod $1000.

Pomjerajući granice za genetske analize, Veritas je ohrabrio pojedince i ljekare da donose svjesne odluke o životnom stilu, koje pomažu ljudima da žive zdravije, bolje i duže. Kompaniju je 2014. godine osnovao George Church, pionir u sferi sekvencioniniranja DNK, sa grupom naučnika i vizionara, uključujući i one sa Projekta ličnog genoma Harvard Medical School-a.

Medical & Scientific Advisory Board

Board of Directors

Naš TIm

prema izboru MIT-a Veritas spada u

0
pametnih kompanija u svijetu

Kompanija Veritas se drugu godinu za redom našla na spisku 50 pametnih kompanija u svijetu u izboru MIT-a. Nalazimo se u društvu kompanija poput: SpaceX, Amazon, Intel, Illumina, Apple, Microsoft, Tesla, Facebook, Oxford Nanopore… MIT je osnovan od strane Massachusetts Institute of Technology koji još od 1899. godine (punih 117 godina) analizira naučna i tehnološka dostignuća. Na listi su kompanije koje su pokazale „impresivnu kombinaciju tehnološkog liderstva i poslovne volje“.

Veritas se našao na listi zbog izuzetnih dostignuća u potpunom dešifrovanju ljudskog genoma i zato što je svoje znanje ponudio kao komercijalan program.

Start typing and press Enter to search