Odluka je
u tvojim rukama!

Šta je VeritasTest myNewbornDNA?

Genetski skrining test koji analizira 407 gena povezanih sa 390 bolesti koje se javljaju u djetinjstvu, a na koje se može preventivno djelovati, ukoliko se reaguje na vrijeme. My NewbornDNA test namijenjen je SVAKOM novorođenčetu i djetetu do 10. godine života.

Zašto myNewbornDNA?

Dobijaš precizan uvid u najkompletniju DNK analizu novorođenčeta.

Jedinstvena analiza utvrđuje da li postoje indikacije za povezanost sa bolestima koje se javljaju u djetinjstvu. Time dobijaš mogućnost da reaguješ na vrijeme kroz pravovremeno liječenje ili prevenciju prije pojave simptoma!

DNK novorođenčeta se analizira najnaprednijom tehnologijom sekvencioniranja, pružajući pouzdane rezultate.

Test je neinvenzivan, bezbolan i jednostavan.

Test obuhvata i upotpunjuje postojeće skrining testove “krvi iz pete”, pružajući širi klinički pristup.

jednostavan

Bez bola i neprijatnosti, djetetu se uzima bris bukalne sluznice (pljuvačka) i šalje na analizu.

preventivan

Test myNewbornDNA namijenjen je SVAKOM novorođenčetu bez ikakvih simptoma bolesti, kao dio redovne medicinske njege. Najkorisnije je uraditi ga odmah po rođenju, s obzirom da je cilj testa prevencija bolesti koje se javljaju do 10. godine života i na koje je moguće uticati ako se djeluje preventivno i na vrijeme.

koristan

Cilj myNewbornDNA testa je da uvede genetiku u kliničku praksu za zdravu i bolesnu novorođenčad, kako životi naše djece ne bi više bili pitanje puke sudbine!

pouzdan i tačan

Sekvencioniranje i tumačenje rezultata se obavlja u akreditovanoj Veritas laboratoriji. Izvještaj se dostavlja roditeljima, nakon 4 – 6 nedjelja, uz prateće genetsko savjetovanje ljekara.

Koje bolesti su uključene u testiranje?

Koje bolesti su uključene u testiranje?

Kod 10 od 100 (9,4%) novorođenčadi
mogu se razviti genetske bolesti u djetinjstvu

Poznavanje ovog rizika je ključno za rano djelovanje i personalizovani pristup zdravstvenoj zaštiti novorođenčeta

my
Newborn
DNA

byVeritas

Kako myNewbornDNA test funkcioniše?

myNewbornDNA je genetski test koji analizira DNK novorođenčeta putem sekvencioniranja cjelokupnog egzoma (WES), kako bi se utvrdilo da li je otkrivena neka patogena varijanta povezana sa bolestima koje se javljaju u djetinjstvu, pružajući ljekarima mogućnost adekvatne medicinske njege. Poznavanje ovog rizika je ključno za rano djelovanje i personalizovani pristup zdravstvenoj zaštiti novorođenčeta što omogućava kako ljekaru, tako i porodici da u potpunosti prilagodi životni stil i navike onome što će pozitivno uticati na zdravlje djeteta.

myNewbornDNA obuhvata i upotpunjuje skrining testove “krvi iz pete”, pružajući širi klinički pristup. Ovaj test podrazumijeva proširenje konvencionalnog neonatalnog biohemijskog skrining testa, povećavajući broj otkrivenih metaboličkih i genetskih bolesti, što omogućava pravovremenu korekciju ishrane i druge procedure tokom djetinjstva, poboljšavajući zdravlje novorođenčeta.

Uzimanje uzorka za analizu myNewbornDNA testa je potpuno neinvazivno, te obuhvata uzimanje uzorka pljuvačke, ili brisa bukalne sluznice u predviđeni set, koji bude dostavljen roditeljima od strane Veritasa, ili se može obaviti direktno u prostorijama BTGMED.

Rezultati stižu za 4 do 6 nedjelja, te budu dostavljeni vama i vašem ljekaru. Veritas pruža usluge stručnog savjetovanja ljekaru za potrebe tumačenja rezultata pacijenta, ukoliko je potrebno.

procedura

1. KONTAKTIRAJTE NAS

Pozovite nas putem
telefona, ili nam pišite
putem imejla i društvenih
mreža. Posjetite nas i u
našim kancelarijama, a mi ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice. Procedura prijave traje samo nekoliko minuta.

2. ZAKAŽITE SVOJ TERMIN

U dogovoru sa vašim ljekarom dostavljamo set za uzimanje brisa bukalne sluznice vašeg djeteta.

3. UZORAK SE ŠALJE NA ANALIZU

DNK novorođenčeta se
analizira najnaprednijom
tehnologijom sekvenioniranja u akreditovanoj Veritas laboratoriji.

4. REZULTATI DOSTUPNI
ZA 4 do 6 nedjelja

Rezultati ce biti dostupni
vama i vašem ljekaru za 4
do 6 nedjelja od dana
prijema uzorka u laboratorij.

Najčešće postavljena pitanja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mogućnost plaćanja na rate, brzo i lako, bez posredstva banke

OTKRIJ SJAJAN POTENCIJAL genetskih TESTOVA

brosura-1

OTKRIJ SJAJAN POTENCIJAL genetskih TESTOVA

BTGMED – ekskluzivni i ovlašteni partner Veritasa i SSCB-a za jugoistočnu Evropu (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija)

Copyright © 2020 Sva prava zadržana.