BioTechnology and Genetics je kompanija koja je ekskluzivni i ovlašteni partner Veritas prenatalnih i genetskih testova i SSCB – Švicarske banke matičnih ćelija za jugoistočnu Evropu (Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija). Misija BTGMED-a je da isprati tvoju trudnoću od njene 10. nedjelje, da zajedno dočekamo rođenje tvoje bebe, i da omogućimo personalizovani pristup zdravstvenoj zaštiti djeteta. Porodica je naš imperativ i zato smo pažljivo birali sve svoje saradnike kako bismo Tebi obezbijedili vrhunsku stručnost i sigurnost usluga.

O kompaniji Veritas

Neprocjenjivo globalno iskustvo, praksa i obrazovanje na polju genetike, našu kompaniju svrstava u svjetske lidere u oblasti prenatalnih i brojnih drugih personalizovanih genetskih testova. U saradnji sa vodećom kompanijom Veritas naši genetski skrining testovi pružaju jasne, precizne i pouzdane informacije o hromozomima vaše bebe, i na ovaj način štite zdravlje vaše djece i porodice. 

Veritas je globalni lider u oblasti kliničke genetike i sekvencioniranja cjelokupnog genoma. Kompanija je postala “zlatni standard” u oblasti sekvencioniranja cijelog genoma i ciljanih individualizovanih genetskih testova za pojedince, ljekare i medicinske istraživače. Jedina je kompanija na svijetu, koja nudi sekvencioniniranje cjelokupnog humanog genoma po cijeni od ispod $1000. 

Pomjerajući granice za genetske analize, Veritas je ohrabrio pojedince i ljekare da donose svjesne odluke o životnom stilu, koje pomažu ljudima da žive zdravije, bolje i duže. Kompaniju je 2014. godine osnovao George Church, pionir u sferi sekvencioniniranja DNK, sa grupom naučnika i vizionara, uključujući i one sa Projekta ličnog genoma Harvard Medical School-a.

Tri razloga zašto biraš kompaniju Veritas:

Zato što se Tvoj uzorak analizira direktno u ILLUMINA laboratoriji u SAD-u ili SYNLAB laboratoriji u Španiji, na illumina platformi, najnaprednijom WGS tehnologijom.

Za Tebe ovo znači:
provjerene laboratorije i snažne države garantuju sigurnost uzorka, kvalitet obrade i zaštitu podataka.
Zato što biraš pametno: bezbjedno – bezbolno – bezopasno za Tebe i bebu. Veritas je po MIT-u već treću godinu zaredom među 50 najpametnijih kompanija na svijetu u društvu Apple, Facebook, Microsoft, Amazon, Illumina…

Za Tebe ovo znači:
pouzdanost, preciznost i najniža stopa neuspjelih testova u odnosu na sve dostupne prenatalne testove na svijetu.provjerene laboratorije i snažne države garantuju sigurnost uzorka, kvalitet obrade i zaštitu podataka.
Veritas je osnovan od strane profesora genetičara sa Harvarda!

Za Tebe ovo znači:
mogućnost besplatnog genetskog savjetovanja u saradnji sa stručnjacima sa Harvarda. Ovu uslugu nudi samo Veritas!

Pametna kompanija
za pametne odluke

Nagrade-320x240-1
Nagrade-320x240-2
Nagrade-320x240-3
Nagrade-320x240-4
Nagrade-320x240-5

Kompanija Veritas je treću godinu zaredom našla na spisku 50 pametnih kompanija u svijetu u izboru MIT-a. Nalazimo se u društvu kompanija poput: SpaceX, Amazon, Intel, Illumina, Apple, Microsoft, Tesla, Facebook, Oxford Nanopore… MIT je osnovan od strane Massachusetts Institute of Technology koji još od 1899. godine (punih 117 godina) analizira naučna i tehnološka dostignuća. Na listi su kompanije koje su pokazale „impresivnu kombinaciju tehnološkog liderstva i poslovne volje“. Veritas se našao na listi zbog izuzetnih dostignuća u potpunom dešifrovanju ljudskog genoma i zato što je svoje znanje ponudio kao komercijalan program.

BTGMED tim

Mirela Mitrović

MIRELA MITROVIĆ,

GENERALNI DIREKTOR

Diplomirani ekonomista, na mjestu generalnog direktora BTGMED Bosna i Hercegovina. Snažnih liderskih i organizacionih sposobnosti, i njeno poznavanje svakog detalja, svih najsitnijih procesa poslovanja u BTGMED BiH, dovodi je u poziciju da sjajno prelazi s pozicije generalnog direktora na poziciju stručnog savjetnika u oblasti čuvanja matičnih ćelija u Švicarskoj banci matičnih ćelija, kao i Veritas prenatalnih i genetskih testova.

Tatjana Jovanović

TATJANA JOVANOVIĆ,

Izvršni direktor za medicinske poslove

Nakon što je završila Li Po Chun United World College u Hong Kongu, studirala je i sa počastima diplomirala biologiju i hemiju na Univerzitetu St. Lawrence u Njujorku 2016. godine. Tokom studija u Kopenhagenu je istraživala uticaj biotehnologije na medicinu. Uvid u etičke kodekse svjetskih biotehnoloških institucija je sticala na seminarima u Kembridžu i Oksfordu.

Jelena Čičković

JELENA ČIČKOVIĆ,

TEAM ASSISTANT

Svoje znanje diplomiranog psihologa pretočila je u podršku trudnicama u timu BTGMED Bosna i Hercegovina. I sama majka i supruga, Jelena njeguje visoku dozu empatije prema svim klijentikinjama, trudeći se da preciznim informacijama umiri njihove strahove i upitanosti.

Maida Pirić

MAIDA PIRIĆ,

regionalni menadžer

Regionalni menadžer za teritoriju Tuzlanskog kantona u kompaniji BTGMED BiH. Kolege i pacijenti kažu da Maida ulijeva veliko povjerenje svojom odgovornošću, vaspitanjem i razumijevanjem potreba trudnice i njene porodice. Kao dio BTG BiH tima, sa jedanaestogodišnjim iskustvom rada sa klijentima, Maida će te sprovesti kroz sve procese, korak po korak – od Veritas testa do čuvanja matičnih ćelija u Švicarskoj banci matičnih ćelija.

Medicinski i naučni odbor Veritasa

GEORGE CHURCH, PHD FOUNDER, SAB CHAIRMAN

Profesor genetike na Harvardu i MIT-ju. Osnivač Wyss instituta za biološki inženjering na Harvardu.

PETER BLUME-JENSEN, MD, PHD

Pionir i naučni lider u oblasti personalizovane onkologije, ciljane onkološke terapije i istraživanju biomarkera. Trenutno na mjestu direktora kompanije Xtuit. Nekadašnji rukovodilac u kompanijama Metamark Genetics, Daiichi Sankyo, Merck i Serono.

GEORGE SIBER, MD, PHD

Bivši izvršni potpredsjednik i načelnik naučnog sektora kompanije Wyeth, predavač na Harvard Medical School i institutu Dana Farber. Trenutno profesor na Johns Hopkins Medical School.

SCOTT PATTERSON, PHD

Nekadašnji izvršni direktor kompanija Amgen, medical Sciences i potpredsjednik kompanije Proteomics. Trenutno podpredsjednik Biomarker Sciences, pri Gilead Sciences, Inc.

SCOTT PARAZYNSKI, MD

Nekadašnji NASA astronaut i fiziolog, stručnjak za adaptaciju čovjeka na ekstremne uslove. Profesor praktične nastave na Arizona State University. Razvoj proizvoda. Doktor medicine sa Stenforda.

SHAMIL SUNYAEV, PHD

Profesor biomedicinske informatike i medicine, Harvard Medical School. Načelnik odjeljenja za računarsku genomiku. Genetičar u Brigham and Women’s bolnici. Pridruženi član Broad Instituta.

HANS LEHRACH, PHD

Direktor emeritus Max Planck Institut molekularne genetike, CEO/CSO Dahlem Centre za istraživanje genoma i biologiju medicinskih sistema i osnivač Alacris Theranostics Gmbh.

NATASHA FRANK, MD, FACMG

Medicinski genetičar i ljekar naučnik. Ljekar u Brigham and Women’s Hospital. Vanredni profesor medicine, Harvard Medical School. Direktor VA Boston Genetic Service. Pridruženi član Broad Instituta.

ROBERT C. GREEN, MD, MPH

Medicinski genetičar i ljekar naučnik. Ljekar u odjeljenju za genetiku Brigham & Women’s Hospital i Harvard Medical School. Direktor Genomes2People istraživačkog programa. Pridruženi član, Broad Institute.

Upravni odbor Veritasa

MIRZA CIFRIC

OSNIVAČ I IZVRŠNI DIREKTOR

Preduzetnik iz oblasti nauke. Bivši direktor AbVitro, direktor sektora razvoja FORMA Therapeutics.

ANN MERRIFIELD

POSMATRAČ

Nekadašnja predsjednica kompanije Genzyme genetics, predsednica Genzyme BioSurgery. MBA sa Dartmouth univerziteta.

PETER PARKER

DIREKTOR

Osnivač i direktor, LabCentral i predsjednik Bostonske dijagnostike srca. 25+ godina iskustva u venture kapitalu iz oblasti životnih nauka.

JUDITH LI

DIREKTOR

Partnerka u Lilly Asia Ventures. Nekadašnja ljekarka u McKinsey’s healthcare practice. MBA sa Harvarda. Diplomirala neurobiologiju na Harvardu.

Veritas tim

MIRZA CIFRIC

OSNIVAČ I IZVRŠNI DIREKTOR

Preduzetnik iz oblasti nauke. Bivši direktor AbVitro, direktor sektora razvoja FORMA Therapeutics.

PRESTON ESTEP III, PHD

OSNIVAČ I ŠEF MEDICINSKOG SEKTORA

Harvard Medical School, Church Lab PhD Direktor gerontologije – Personal Genome Project – Harvard Medical School.

JONATHAN ZHAO, PHD

OSNIVAČ I GENERALNI DIREKTOR, AZIJA

Svjetski poslovni lider, prethodno zadužen za strategiju u Aziji i uvođenje novih proizvoda na tržište za kompanije Amgen i Pfizer. MBA sa MIT Sloan i doktor hemijskih nauka.

DOUGLAS F FLOOD

DIREKTOR PRODAJE I GLAVNI SAVETNIK

Nekadašnji potpredsjednik za korporativni razvoj u JoLack korporaciji. Pravnik i advokat, Boston University Law School.

TIM SMITH

IZVRŠNI DIREKTOR

Nekadašnji potpredsjednik kompanija Cimpress i Medullan. Bivši izvršni direktor True Office. Diplomirao na Cornell University. MBA diplomu stekao na University of Rochester.

RODRIGO MARTINEZ

DIREKTOR ZA MARKETING I DIZAJN

Bivši strateg prirodnih nauka u IDEO. Bivši direktor u Boston Consulting Group. Ko-osnivač Harvard Business School’s Life Sciences Project.
DANA ROBIN SEMMEL, MD

DIREKTORKA LABORATORIJE

Doktor medicine, University of Miami School of Medicine. Bivši asistent na Brown University School of Medicine.

BIRGITTE SIMEN, PHD

POTPREDSEDNIK ZA RAZVOJ PROIZVODA

Zauzimala je visoke pozicije u kompaiji Roche Diagnostics. Doktor nauka sa Univerziteta u Čikagu, postdoktorske studje završila na Univerzitete Jejl.

DIEGO MARTINEZ, PHD

NAČELNIK SEKTORA BIOINFORMATIKE

Nekadašnji senior analitičar u Joint Genome institutu. Postdoktorski stipendista Brod institut pri MIT-ju i Harvard

SHARON NAMAROFF, CGC

DIREKTOR ZA MARKETING I DIZAJN

ABGC certifikovana genetska savjetnica sa licencom u 16 saveznih država i preko 17 godina iskustva u različitim kliničkim oblastima.

BIRGIT FUNKE, PHD, FACMG

POTPREDSEDNIK ZA KLINIČKE POSLOVE

Certifikovani klinički molekularni genetičar i istovremeno vanredni profesor patologije na Harvard Medical Schoo

OTKRIJ SJAJAN POTENCIJAL genetskih TESTOVA

brosura-1

OTKRIJ SJAJAN POTENCIJAL genetskih TESTOVA